unfoldingWord 44 - Péter és János meggyógyítanak egy koldust

unfoldingWord 44 - Péter és János meggyógyítanak egy koldust

Esquema: Acts 3-4:22

Número de guión: 1244

Idioma: Hungarian

Audiencia: General

Tipo: Bible Stories & Teac

Propósito: Evangelism; Teaching

Citación Biblica: Paraphrase

Estado: Approved

Los guiones son pautas básicas para la traducción y grabación a otros idiomas. Deben adaptarse según sea necesario para que sean comprendidas y relevantes para cada cultura e idioma diferentes. Algunos términos y conceptos utilizados pueden necesitar más explicación o incluso ser reemplazados o omitidos por completo.

Guión de texto

Egyik nap Péter és János elmentek a templomba. Mikor közeledtek a templom kapuja felé megláttak egy sánta férfit, aki pénzt koldult tőlük.

Péter ránézett a sántára és azt mondta: "Pénzem nincsen, hogy neked adjam. De amim van, azt neked adom, a Jézus nevében mondom neked, hogy állj fel és járj!"

Isten azonnal meggyógyította a sántát és elkezdett járni, ugrálni és dicsérni Istent. Az emberek, akik a templom tornácában voltak elcsodálkoztak.

Egész sokaság gyűlt össze hirtelenjében, hogy meglássák a férfit aki meggyógyult. Péter azt mondta nekik: "Miért csodálkoztok azon, hogy ez az ember meggyógyult? Nem a saját erőnk vagy jóságunk által gyógyítottuk meg őt. Sokkal inkább Jézus ereje és a Jézustól kapott hit volt az, amely meggyógyította ezt az embert."

"Ti voltatok azok, akik a római helytartótól kértétek, hogy ölje meg Jézust. Megöltétek az élet fejedelmét, Isten azonban feltámasztotta a halálból. Bár nem értettétek mit tesztek, Isten mégis felhasználta tetteiteket arra, hogy beteljesítse a próféciákat, miszerint a Messiás szenvedni fog, majd meghal. Most azonban térjetek meg és forduljatok vissza Istenhez, hogy bűneitek le legyenek mosva."

A templom vezetői nagyon haragudtak azokért, amiket Péter és János mondott. Ezért elfogták és börtönbe zárták őket. Sokan azonban az emberek közül hittek Péter szavainak és a hívő férfiak száma mintegy ötezerre növekedett.

Következő nap a zsidó vezetők Pétert és Jánost a főpap és a többi vallási vezető elé vitték. Ők megkérdezték Pétertől és Jánostól: "Milyen hatalom által gyógyítottátok meg ezt a sánta embert?"

Péter azt válaszolta: "Ez az ember Jézus, a Messiás ereje által áll előttetek gyógyultan. Ti megfeszítettétek Jézust, de Isten újból feltámasztotta az életre! Ti elutasítottátok őt, de nincsen üdvösség senki másban, csakis Jézus ereje által lehetséges üdvözülni."

A vezetők meglepődtek azon, hogy Péter és János olyan bátran szóltak mivel látták, hogy ők egyszerű és tanulatlan emberek voltak. Utána azonban emlékeztek arra, hogy ezek az emberek Jézussal voltak. Miután megfenyegették Pétert és Jánost, elengedték őket.

Información relacionada

Palabras de Vida - GRN tiene mensajes audios en miles de idiomas que contienen mensajes basados en la Biblia acerca de la salvación y la vida cristiana.

Descargas gratis - Aquí puede encontrar los guiones principales de GRN en varios idiomas y también imágenes y otros materiales relacionados. Todos están disponibles para descargar.

Librería de audio de GRN - Material evangelistico y de enseñanza adecuado a las necesidades y a la cultura en variedad de stilos y formatos

Copyright and Licensing - GRN shares it's audio, video and written scripts under Creative Commons

Choosing the right audio or video format - What audio and video file formats are available from GRN, and which one is best to use?