українська жестова мова јазик

Име на јазикот: українська жестова мова
ISO јазичен код: ukl
Јазичен опсег: ISO Language
Јазична состојба: Sign Language
GRN Јазичен број: 19305
IETF Language Tag: ukl
 

Аудиозапись доступна на языке: українська жестова мова

Овие снимки се дизајнирани за евангелизам и основно библиско учење за да ја донесат евангелската порака до луѓето кои не се писмени или се од орална култура, особено недостижните луѓе.

Христос Живий [Живиот Христос]

Хронолошка библиска серија за учење од создавањето до второто Христово доаѓање во 120 слики. Донесува разбирање за карактерот и учењето на Исус. Video for the Deaf (Ukrainian Sign Language)

Recordings in related languages

гарні новини^ [Добри вести^] (in Українська)

Аудио библиски лекции во 40 делови со изборни слики. Содржи библиски преглед од создавањето до Христос и учење за христијанскиот живот. За евангелизам и засадување цркви.

LLL1 - Починаючи з Бога [ЛЛЛ 1 Почеток со БОГ] (in Українська)

Книга 1 од аудио-визуелна серија со библиски приказни за Адам, Ное, Јов, Авраам. За евангелизам, садење цркви и систематско христијанско учење.

LLL 6 - Ісус - Учитель і Цілитель [Гледајте, слушајте и живејте 6 ИСУС - Учител и исцелител] (in Українська)

Книга 6 од аудио-визуелна серија со библиски приказни за Исус од Матеј и Марко. За евангелизам, садење цркви и систематско христијанско учење.

LLL 7 - Ісус - Господь і Спаситель [Гледајте, слушајте и живејте 7 ИСУС - Господ и Спасител] (in Українська)

Книга 7 од аудио-визуелна серија со библиски приказни за Исус од Лука и Јован. За евангелизам, садење цркви и систематско христијанско учење.

Дивись, слухай і живи 8: Дії Святого Духа [Гледајте, слушајте и живејте 8 Дела на СВЕТИОТ ДУХ] (in Українська)

Книга 8 од аудио-визуелна серија со библиски приказни за младата црква и Павле. За евангелизам, садење цркви и систематско христијанско учење.

Тумі розповідає про життя в лісі та поза ним [Туми Talks about Life in and out of the Woods] (in Українська)

Збирка на кратки „разговори“ кои доставуваат пораки за утеха, зајакнување и Божја љубов на децата трауматизирани од сиромаштија, болести, злоупотреба и катастрофи. Дизајниран за употреба со мека играчка Tumi the Talking Tiger.

Христос Живий [Живиот Христос] (in Українська)

Хронолошка библиска серија за учење од создавањето до второто Христово доаѓање во 120 слики. Донесува разбирање за карактерот и учењето на Исус.

Бог любить вас [God Loves You] (in Українська)

Кратки аудио библиски приказни и евангелистички пораки кои го објаснуваат спасението и даваат основно христијанско учење. Секоја програма е прилагоден и културно релевантен избор на сценарија и може да вклучува песни и музика.

Заохочення для біженців [Encouragement for the Refugee] (in Українська)

Кратки аудио библиски приказни и евангелистички пораки кои го објаснуваат спасението и даваат основно христијанско учење. Секоја програма е прилагоден и културно релевантен избор на сценарија и може да вклучува песни и музика.

Ласкаво просимо до Сполучених Штатів Америки [Welcome to the United States of America] (in Українська)

Кратки аудио библиски приказни и евангелистички пораки кои го објаснуваат спасението и даваат основно христијанско учење. Секоја програма е прилагоден и културно релевантен избор на сценарија и може да вклучува песни и музика.

Історія Чотирьох Друзів [A Story of Four Friends] (in Українська)

Едукативни материјали за јавна корист, како што се информации за здравствени прашања, земјоделство, бизнис, писменост или друго образование.

Песни for Children (in Українська)

Компилации на христијанска музика, песни или химни.

Преземете ги сите українська жестова мова

Аудио/Видео од други извори

Jesus Film Project films - Ukrainian Sign Language - (Jesus Film Project)

Други имиња за українська жестова мова

Ukrainian Sign Language (Име на ISO јазик)
Ukrainische Zeichensprache
乌克兰手语
烏克蘭手語

Каде што се зборува українська жестова мова

Ukraine

Јазици поврзани со українська жестова мова

Групи на луѓе кои зборуваат українська жестова мова

Deaf

Работете со GRN на овој јазик

Дали сте страстни за Исус и како им го пренесувате христијанското евангелие на оние кои никогаш не ја слушнале библиската порака на јазикот на срцето? Дали сте мајчин јазик на овој јазик или познавате некој што го зборува? Дали би сакале да ни помогнете со истражување или давање информации за овој јазик или да ни помогнете да најдеме некој што може да ни помогне да го преведеме или снимаме? Дали сакате да спонзорирате снимки на овој или на кој било друг јазик? Ако е така, ве молиме Контактирајте ја јазичната телефонска линија на GRN.

Имајте предвид дека GRN е непрофитна организација и не плаќа за преведувачи или јазични помагачи. Целата помош се дава доброволно.

Вести за українська жестова мова

Sign Language Videos - A new avenue for GRN recordings

Shining Light into Ukraine - Gospel Recordings Network België/Belgique working in the Ukraine