Taveta јазик

Име на јазикот: Taveta
ISO јазичен код: tvs
Јазичен опсег: ISO Language
Јазична состојба: Verified
GRN Јазичен број: 17258
IETF Language Tag: tvs
 

Примерок од Taveta

Taveta - The Two Roads.mp3

Аудиозапись доступна на языке: Taveta

Овие снимки се дизајнирани за евангелизам и основно библиско учење за да ја донесат евангелската порака до луѓето кои не се писмени или се од орална култура, особено недостижните луѓе.

Ndimu Yedi [Добри вести]

Аудио-визуелни библиски лекции во 40 делови со слики. Содржи библиски преглед од создавањето до Христос и учење за христијанскиот живот. За евангелизам и засадување цркви.

M'bhoko Na Izubha [ЛЛЛ 1 Почеток со БОГ]

Книга 1 од аудио-визуелна серија со библиски приказни за Адам, Ное, Јов, Авраам. За евангелизам, садење цркви и систематско христијанско учење.

Ngaluko Ya Kubhoka [ЛЛЛ 2 Божји моќни луѓе]

Книга 2 од аудио-визуелна серија со библиски приказни за Јаков, Јосиф, Мојсеј. За евангелизам, садење цркви и систематско христијанско учење.

Kulela Kubhetia Nzinya Jakwe Izubha [Гледајте, слушајте и живејте 3 Победа преку БОГ]

Книга 3 од аудио-визуелна серија со библиски приказни за Исус Навин, Дебора, Гедеон, Самсон. За евангелизам, садење цркви и систематско христијанско учење.

Bhahiri Ndima Bhakwe Izubha [Гледајте, слушајте и живејте 4 Божји слуги]

Книга 4 од аудио-визуелна серија со библиски приказни за Рут, Самоил, Давид, Илија. За евангелизам, садење цркви и систематско христијанско учење.

Maghesho Wanya Ya Kumuhiria Izubha [Гледајте, слушајте и живејте 5 На судење за БОГ]

Книга 5 од аудио-визуелна серија со библиски приказни за Елисеј, Даниел, Јона, Неемија, Естер. За евангелизам, засадување цркви, систематско христијанско учење.

Yesu - Mloshi Na Mkija [Гледајте, слушајте и живејте 6 ИСУС - Учител и исцелител]

Книга 6 од аудио-визуелна серија со библиски приказни за Исус од Матеј и Марко. За евангелизам, садење цркви и систематско христијанско учење.

Yesu - Apa Na Mkija [Гледајте, слушајте и живејте 7 ИСУС - Господ и Спасител]

Книга 7 од аудио-визуелна серија со библиски приказни за Исус од Лука и Јован. За евангелизам, садење цркви и систематско христијанско учење.

Mihiro Ya Ngovo Mshenete [Гледајте, слушајте и живејте 8 Дела на СВЕТИОТ ДУХ]

Книга 8 од аудио-визуелна серија со библиски приказни за младата црква и Павле. За евангелизам, садење цркви и систематско христијанско учење.

Преземете ги сите Taveta

Аудио/Видео од други извори

Jesus Film Project films - Taveta - (Jesus Film Project)

Други имиња за Taveta

Dabida
Kitaveta
Kitubeta (Народно име)
Kitubheta
Tubeta

Каде што се зборува Taveta

Kenya
Tanzania

Групи на луѓе кои зборуваат Taveta

Taveta

Информации за Taveta

Популација: 21,000

Работете со GRN на овој јазик

Дали сте страстни за Исус и како им го пренесувате христијанското евангелие на оние кои никогаш не ја слушнале библиската порака на јазикот на срцето? Дали сте мајчин јазик на овој јазик или познавате некој што го зборува? Дали би сакале да ни помогнете со истражување или давање информации за овој јазик или да ни помогнете да најдеме некој што може да ни помогне да го преведеме или снимаме? Дали сакате да спонзорирате снимки на овој или на кој било друг јазик? Ако е така, ве молиме Контактирајте ја јазичната телефонска линија на GRN.

Имајте предвид дека GRN е непрофитна организација и не плаќа за преведувачи или јазични помагачи. Целата помош се дава доброволно.