unfoldingWord 36 - A megdicsőülés

unfoldingWord 36 - A megdicsőülés

개요: Matthew 17:1-9; Mark 9:2-8; Luke 9:28-36

스크립트 번호: 1236

언어: Hungarian

청중: General

장르: Bible Stories & Teac

목적: Evangelism; Teaching

성경 인용: Paraphrase

지위: Approved

이 스크립트는 다른 언어로 번역 및 녹음을위한 기본 지침입니다. 그것은 그것이 사용되는 각 영역에 맞게 다른 문화와 언어로 조정되어야 합니다. 사용되는 몇 가지 용어와 개념은 다른 문화에서는 다듬어지거나 생략해야 할 수도 있습니다.

스크립트 텍스트

Egyik nap Jézus magával vitte három tanítványát: Pétert, Jakabot és Jánost. (A János nevezetű tanítvány nem ugyanaz volt, aki megkeresztelte Jézust.) Felmentek egy magas hegyre magukban imádkozni.

Mikor Jézus imádkozott az arca elkezdett ragyogni mint a nap és ruhái fehérek lettek, mint a fény, fehérebbek, mint bárki a világon tehette volna.

Ekkor megjelent Mózes és Illés próféta. Ezek a férfiak több száz évvel azelőtt éltek a földön. Jézussal a haláláról beszélgettek, hogy rövidesen Jeruzsálemben meg fog halni.

Mikor Mózes és Illés beszélgettek Jézussal Péter azt mondta Jézusnak: "Jó nekünk itt lenni. Készítsünk három sátrat: egyet neked, egyet Mózesnek és egyet Illésnek." Péter nem tudta, hogy mit beszél.

Míg Péter beszélt egy fehér felhő támadt és körülvette őket és egy hang a felhőből azt mondta: 'Ez az én szeretett Fiam. Benne gyönyörködöm. Őt hallgassátok." A három tanítvány megrémült és a földre esett.

Ekkor Jézus megérintette őket és azt mondta: "Ne féljetek. Keljetek fel." Mikor körbenéztek senkit sem láttak, csak Jézust egyedül.

Jézus és a három tanítvány lejött a hegyről. Jézus azt mondta nekik: "Ne mondjátok el még most senkinek se hogy mi történt. Rövidesen meg fogok halni, de fel is fogok támadni. Csakis utána mondhatjátok el a történteket."

관련정보

생명의 말씀 - GRN 은 성경에 기반한 구원과 그리스도인의 삶에 대한 수천개의 오디오 복음 메시지를 가지고 있습니다.

무료 다운로드 - 여기에서 다운로드 가능한 여러 언어로 된 주요 GRN 메시지 스크립트, 그림 및 기타 관련 자료를 찾을 수 있습니다.

GRN 오디오 도서관 - 전도와 기본 성경 가르침을 위한 자료는 mp3, CD, 카세트 테이프 형태로 사람들의 필요와 문화에 맞추어졌습니다. 녹음은 성경이야기, 전도 메시지, 말씀 읽기, 노래를 포함하여 다양한 스타일로 구성되었습니다.

Copyright and Licensing - GRN shares it's audio, video and written scripts under Creative Commons

Choosing the right audio or video format - What audio and video file formats are available from GRN, and which one is best to use?