unfoldingWord 34 - Jézus más történeteket tanít

unfoldingWord 34 - Jézus más történeteket tanít

개요: Matthew 13:31-46; Mark 4:26-34; Luke 13:18-21;18:9-14

스크립트 번호: 1234

언어: Hungarian

청중: General

장르: Bible Stories & Teac

목적: Evangelism; Teaching

성경 인용: Paraphrase

지위: Approved

이 스크립트는 다른 언어로 번역 및 녹음을위한 기본 지침입니다. 그것은 그것이 사용되는 각 영역에 맞게 다른 문화와 언어로 조정되어야 합니다. 사용되는 몇 가지 용어와 개념은 다른 문화에서는 다듬어지거나 생략해야 할 수도 있습니다.

스크립트 텍스트

Jézus sok más történetet is mesélt Isten királyságáról. Például azt mondta: "Az Isten országa hasonlatos a mustármaghoz melyet valaki elvetett a földjébe. Tudjátok, hogy a mustármag a legkisebb a magok közül."

"Mikor azonban a mustármag megnő, belőle lesz a legnagyobb vetemény, annyira nagy, hogy még a madarak is eljönnek megpihenni ágain."

Jézus egy másik történetet is mesélt: "Hasonlatos Isten országa a kovászhoz, melyet egy asszony belegyúr a kenyértésztába míg az egész tészta meg nem kel tőle."

"Hasonlatos az Isten országa a kincshez, melyet valaki elrejtett egy szántóföldbe. Egy másik ember megtalálta azt a kincset, de ismét elásta nehogy más találja meg. Annyira megtelt örömmel, hogy elment, eladta mindenét amije volt és a pénzből megvette a szántóföldet a kinccsel."

"Hasonlatos az Isten országa egy tökéletes, drága igazgyöngyhöz. Mikor a gyöngykereskedő megtalálta, eladta minden vagyonát és a pénzből megvásárolta azt."

Ezután Jézus elmondott egy történetet néhány olyan embernek, aki a saját jócselekedetében bízott és lenézett másokat. Azt mondta: "Két ember elment a templomba imádkozni. Egyik egy vámos, másik pedig egy vallási vezető volt."

"A vallási vezető így imádkozott: 'Köszönöm Istenem, hogy nem vagyok olyan bűnös, mint mások, akik tolvajok, igazságtalanok, paráznák vagy olyanok, mint ez a vámos is itt.'"

"'Például én minden héten kétszer böjtölök és minden pénzem és vagyonom tíz százalékát neked adom.'"

"A vámos azonban távol állt meg a vallási vezetőtől, és nem is nézett fel az égre. Ehelyett a mellét verdeste szomorúságában és így imádkozott: 'Isten, kérlek könyörülj rajtam, mert bűnös vagyok.'"

Ekkor Jézus azt mondta: "Az igazat mondom nektek, hogy Isten meghallotta a vámos imáját és igaznak nyilvánította őt. Istennek azonban nem tetszett a vallási vezető imája. Isten a kevélyeket mind megalázza, de felemeli azokat, akik magukat megalázzák."

관련정보

생명의 말씀 - GRN 은 성경에 기반한 구원과 그리스도인의 삶에 대한 수천개의 오디오 복음 메시지를 가지고 있습니다.

무료 다운로드 - 여기에서 다운로드 가능한 여러 언어로 된 주요 GRN 메시지 스크립트, 그림 및 기타 관련 자료를 찾을 수 있습니다.

GRN 오디오 도서관 - 전도와 기본 성경 가르침을 위한 자료는 mp3, CD, 카세트 테이프 형태로 사람들의 필요와 문화에 맞추어졌습니다. 녹음은 성경이야기, 전도 메시지, 말씀 읽기, 노래를 포함하여 다양한 스타일로 구성되었습니다.

Copyright and Licensing - GRN shares it's audio, video and written scripts under Creative Commons

Choosing the right audio or video format - What audio and video file formats are available from GRN, and which one is best to use?