unfoldingWord 28 - Mladi bogataš

unfoldingWord 28 - Mladi bogataš

: Matthew 19:16-30; Mark 10:17-31; Luke 18:18-30

: 1228

: Croatian

: General

: Bible Stories & Teac

: Evangelism; Teaching

: Paraphrase

: Approved

Jednoga dana, jedan bogati mladić došao je k Isusu i upitao ga: "Dobri učitelju, što moram činiti da imam vječni život?" Isus mu je odgovorio: "Zašto me nazivaš 'Dobri'? Samo je jedan koji je dobar, a to je Bog. Međutim, ako želiš imati vječni život, budi poslušan Božjim zakonima."

"Kojim zapovijedima trebam biti poslušan?" pitao ga je. Isus je odgovorio: "Ne ubij. Ne učini preljuba. Ne ukradi. Ne laži. Poštuj svog oca i majku, i voli svog bližnjega kao što voliš samoga sebe."

Međutim, mladić mu je rekao: "Bio sam poslušan svim tim zakonima od malena. Što još trebam napraviti da živim zauvijek?" Isus ga je pogledao i zavolio.

Isus mu je odgovorio: "Ako želiš biti savršen, onda idi, prodaj sve što imaš i daj novac siromasima, i imat ćeš blago na nebesima. Onda dođi i slijedi me."

Kad je mladić čuo što je Isus rekao, postao je jako tužan, jer je bio jako bogat i nije htio dati sve što je posjedovao. Okrenuo se i napustio Isusa.

Onda je Isus rekao svojim učenicima: "Iznimno je teško bogatašima ući u kraljevstvo Božje! Zbilja, lakše je devi proći kroz ušicu igle nego bogatašu ući u kraljevstvo Božje."

Kad su učenici čuli što je Isus rekao, bili su šokirani i rekli: "Tko se onda može spasiti?"

Isus je pogledao na svoje učenike i rekao: "Ljudima je to nemoguće, ali Bogu je sve moguće."

Petar je rekao Isusu: "Mi smo ostavili sve i slijedili te. Što će biti naša nagrada?"

Isus mu je odgovorio: "Svi koji su ostavili kuću, braću, sestre, oca, majku, djecu ili imanje zbog mene, primit će sto puta više, a isto tako će primiti vječni život. Međutim, mnogi koji su prvi bit će posljednji, a mnogi koji su posljednji bit će prvi."

생명의 말씀 - GRN 은 성경에 기반한 구원과 그리스도인의 삶에 대한 수천개의 오디오 복음 메시지를 가지고 있습니다.

무료 다운로드 - 여기에서 다운로드 가능한 여러 언어로 된 주요 GRN 메시지 스크립트, 그림 및 기타 관련 자료를 찾을 수 있습니다.

GRN 오디오 도서관 - 전도와 기본 성경 가르침을 위한 자료는 mp3, CD, 카세트 테이프 형태로 사람들의 필요와 문화에 맞추어졌습니다. 녹음은 성경이야기, 전도 메시지, 말씀 읽기, 노래를 포함하여 다양한 스타일로 구성되었습니다.

Choosing the audio or video format to download - What audio and video file formats are available from GRN, and which one is best to use?

Copyright and Licensing - GRN shares it's audio, video and written scripts under Creative Commons