unfoldingWord 07 - Isten megáldja Jákóbot

unfoldingWord 07 - Isten megáldja Jákóbot

Esquema: Genesis 25:27-35:29

Número de guión: 1207

Idioma: Hungarian

Audiencia: General

Tipo: Bible Stories & Teac

Propósito: Evangelism; Teaching

Citación Biblica: Paraphrase

Estado: Approved

Los guiones son pautas básicas para la traducción y grabación a otros idiomas. Deben adaptarse según sea necesario para que sean comprendidas y relevantes para cada cultura e idioma diferentes. Algunos términos y conceptos utilizados pueden necesitar más explicación o incluso ser reemplazados o omitidos por completo.

Guión de texto

Amikor a fiúk felnőttek Jákób szeretett otthon lenni Ézsaú pedig szeretett vadászni. Rebeka Jákóbot szerette, Izsák azonban Ézsaút.

Egyik nap, amikor Ézsaú visszajött a vadászatból nagyon éhes volt. Azt mondta Jákóbnak: "Kérlek adj nekem abból az ételből, amit készítettél." Jákób így válaszolt: "Először add nekem az elsőszülöttségi jogodat." Úgyhogy Ézsaú Jákóbnak adta az elsőszülöttségi jogát. Ekkor Jákób adott neki ételt.

Izsák meg akarta áldani Ézsaút. Mielőtt megtette volna Rebeka és Jákób közösen becsapták őt, mivel Jákób Ézsaúnak tetette magát. Izsák ekkor már öreg volt és nem látott, ezért Jákób felvette Ézsaúnak a ruháit és kecskeszőrt tett a nyakára és a kezére.

Jákób odament Izsákhoz és azt mondta: "Ézsaú vagyok. Azért jöttem, hogy megáldjál." Amikor Izsák megtapintotta a kecskeszőrt és megszagolta a ruhákat rajta azt hitte, hogy Ézsaú az és megáldotta őt.

Ézsaú gyűlölte Jákóbot, mert Jákób ellopta az elsőszülöttségi jogát és az őt illető áldást. Ezért azt tervezte, hogy apjuk halála után megöli Jákóbot.

Rebeka azonban meghallotta Ézsaú tervét és Izsákkal közösen elküldték Jákóbot, hogy messze, a Rebeka rokonainál éljen.

Jákób sok évig élt Rebeka rokonainál. Ebben az időben megházasodott és született neki tizenkét fia és egy leánya. Isten nagyon gazdaggá tette őt.

Miután húsz évet távol élt a Kánaánban levő otthonától, Jákób visszatért családjával, szolgáival és az összes nyájával együtt.

Jákób nagyon félt, mert azt gondolta, hogy Ézsaú még mindig meg akarja őt ölni. Ezért több csordányi állatot küldött Ézsaúnak ajándékba. A szolgák, akik az állatokat vitték azt mondták Ézsaúnak: "A te szolgád, Jákób ajándékozza neked ezeket az állatokat. Ő is mögöttünk van."

Ézsaú azonban már megbocsájtott Jákóbnak és nagyon boldogok voltak, hogy újra találkozhattak. Ezután Jákób békében élt Kánaán földjén. Amikor Izsák meghalt Jákób és Ézsaú eltemették őt. A szövetség ígéretei, amit Isten Ábrahámnak ígért most már átszálltak Izsákról Jákóbra.

Información relacionada

Palabras de Vida - GRN tiene mensajes audios en miles de idiomas que contienen mensajes basados en la Biblia acerca de la salvación y la vida cristiana.

Descargas gratis - Aquí puede encontrar los guiones principales de GRN en varios idiomas y también imágenes y otros materiales relacionados. Todos están disponibles para descargar.

Librería de audio de GRN - Material evangelistico y de enseñanza adecuado a las necesidades y a la cultura en variedad de stilos y formatos

Copyright and Licensing - GRN shares it's audio, video and written scripts under Creative Commons

Choosing the right audio or video format - What audio and video file formats are available from GRN, and which one is best to use?